KDO JeugdLACO kampioenen verliezersronde 2017-2018

16 juni jl. stonden de jeugd LACO kampioenschappen op het programma. Onder leiding van Erik Doezé, Inge Sanders en Iris Jacobs was het complete team op deze dag aanwezig. Het team bestaat uit: Cedric Saes, Karsten Boelens, Martijn Saes, Justin Coolen, Kevin Liebregts, Mike Jansen, Mike Brands, Lorenzo Doezé en Thomas Wilkes.

In de week van 9 september 2017 is het jeugd LACO team van start gegaan in een poulefase. Ze zaten in de poule bij het LACO team van DBMN, DVO en TDV. Helaas wisten ze in de gehele poulefase maar 1 wedstrijd met winstpunten af te sluiten. Verder waren er erg veel 3-2 partijen waardoor dit een heel vertekend beeld gaf. En dat lieten de jongens zien op de finaledag van de LACO.

Doordat ze dus onderaan waren geëindigd kwamen ze terecht in de verliezersronde. In de kwartfinale mochten ze aantreden tegen de jeugd van de PDB. Deze wedstrijd werd gewonnen door de KDO met 6-1. Vervolgens is deze wedstrijd wel uitgespeeld en werd het 8-3.

Vervolgens mochten ze in de halve finale aantreden tegen de RDB. Deze wedstrijd was erg spannend maar werd door de KDO gewonnen met 6-3.

De finale werd uiteindelijk het jeugdteam van de KDO tegen het jeugdteam van DVS. Mike won zijn partij en zetten hiermee de stand op 1-0 voor de KDO. Tegelijk waren Thomas en Martijn hun single aan het gooien maar zij verloren helaas met 3-1. Tussenstand KDO 2-1 achter. Vervolgens was het de beurt aan Karsten en Cedric. Cedric wist zijn single met 3-0 te winnen waardoor het steeds spannender werd en de druk bij Karsten lag. Karsten wist enorm goed met deze druk om te gaan en won zijn single met 3-1. Tussenstand KDO 3-2 voor. Vervolgens werden er 4 koppels gespeeld. Mike en Thomas waren een duo en Cedric en Karsten. Het team had samen met de coaches bepaald om met de sterkste opstelling te gaan staan! Mike en Thomas verloren de koppel, maar Karsten en Cedric wisten een enorm strakke partij neer te zetten. Waardoor het 4-3 voor de KDO stond. Vervolgens bleven deze 2 koppel staan aangezien ze super stonden te gooien. Mike en Thomas wisten de koppel binnen te slepen waardoor ze nog maar 1 punt verwijderd waren van de kampioenstitel. Karsten had wel degelijk door dat dit punt erg belangrijk was, Cedric begon een beetje zenuwachtig te worden. Gelukkig hielp zijn koppelmaat hem er doorheen. Uiteindelijk wisten ze de koppel te winnen. Einduitslag 6-3 voor de KDO! Winnaars Jeugd LACO verliezersronde 2017-2018.

Wij willen de jeugdbegeleiders bedanken voor een uitstekende begeleiding van deze jongens! De ouders voor het supporteren en de jeugd zelf voor de fantastische prestatie! Op naar het volgende seizoen!

 

TEAMBEHEER