17 december, stond het NK op het programma
Met 1 meisje, 9 aspiranten, 5 junioren en een flink aantal ouders zijn we afgereisd naar Barneveld.

Er deden 17 meisjes, 29 aspiranten en 82 junioren mee, meisjes en aspiranten speelden in poules en junioren knock out.

Britt won in haar poule de eerste wedstrijd, won de tweede en doordat de dubbels haar in de steek lieten verloor ze de derde wedstrijd in de poule. In de verliezersronde wist ze helaas de eerste wedstrijd na de poule niet te winnen.

Michael ging goed van start maar helaas zijn eerste wedstrijd wist hij niet binnen te slepen en verloor. Michael trof daarna Martijn en verloor ook die partij, ijzertjes op het bord zaten steeds in de weg om de hoge scores van martijn bij te kunnen benen. De laatste partij in de poule verloor hij met 2 1. Ook na de poule wilde zijn pijlen niet wat hij wilde. Helaas ook die partij verloor hij.

Martijn begon goed met een 2 0 winst partij, daarna moest hij tegen Michael waar hij ook van won. Daarna tegen Sytze Terpstra, waar hij nog een appeltje mee te schillen had na de verloren finale vorige ranking, maar door rustig te blijven (wat niet mee viel door de zenuwen) wist hij die partij met 2 1 te winnen. Daarna bij de laatste 16 verloren.

Lorenzo Broks moest de eerste partij tegen Lars en wist deze te winnen. De volgende partij lukte het niet en die verloor hij, na de poule won hij en dat bleef hij doen tot hij de finale van de verliezersronde bereikte, waar hij net te kort kwam en dus eindigde op de tweede plaats met een mooie beker.

Lars verloor zijn eerste wedstrijd van Lorenzo. En wist helaas ook de andere wedstrijd in zijn poule niet te winnen, in de verliezersronde moest hij lang wachten en lukte het (ondanks het lange warmgooien) niet om de wedstrijd te winnen.

Rick ging vandaag met een gewonnen en een verloren partij door naar de winnaarsronde. Hij kwam daar bij de laatste 16 Pim van Bijnen tegen en kreeg wel kansjes maar wist die niet te benutten.

Cedric en Karsten troffen elkaar in de poule en maakten er een spannend potje van wat Cedric met 2 1 won, de andere wedstrijd in de poule wist hij niet binnen te slepen. Door in de winnaarsronde bij de laatste 16 wist hij zijn partij met 3 0 te winnen. Daarna in de kwartfinale tegen Pim van Bijnen, ze zetten een spannende pot neer waar Cedric verloor.

Karsten won met 2 0 in de poule en zoals eerder geschreven verloor hij van Cedric met 2 1, na de poule bij de kaatste 16 tegen Bert maakte hij het nog spannend maar sleepte de partij toch nog binnen met 3 2. Daarna wilde het niet meer zo lukken en verloor Karsten de kwartfinale met 3 1 van Marvin van Deest.

Bert verloor zijn eerste partij in de poule en won daar de volgende partij in de poule, waarna hij bij de laatste 16 verloor van Karsten, ondanks dat hij met 2 1 voor kwam.

Pim (trainingsmaatje en Laco tegenstander)deed het goed en zoals al eerder te lezen was wist hij in de winnaars ronde bij de laatste 16 en laatste 8 te winnen. Ook de halve finale ging hij door, waarna hij op het podium de finale mocht spelen. Ook daar bleef Pim rustig zijn eigen wedstrijd gooien en won! Gefeliciteerd Nederlands Kampioen!!

Lorenzo Doeze wist de eerste ronde helaas net niet te winnen, waardoor hij naar de verliezersronde ging, daar wist hij zijn eerste partij te winnen met 2 1, en ging door met winnen tot de halve finale, daar verloor hij, maar toch een mooie derde plaats in de verliezersronde!

Kevin begon met een 3 2 winst partij, dus door in de winnaarsronde. Daar duurde het lang voor hij weer mocht gooien, en maakte hij er een spannend partijtje van maar helaas belanden zijn pijlen telkens aan de verkeerde kant van het ijzer, verloor daar met 3 1.

Dylan moest zijn eerste wedstrijd tegen een Nederlands teamlid, en zette een hele goede partij neer, helaas wist hij niet te winnen. In de verliezersronde lukte het hem helaas ook niet om te winnen.

Justin maakte van zijn eerste partij en spannend potje, maar verloor met 3 2. Daarna in de verliezersronde viel het ook niet zijn kant op en verloor hij zijn partij met 2 1.

Mike won zijn eerste partij met 3 1 en ging dus door naar de winnaarsronde daar moest hij lang wachten, en meestal word dat beloond. Helaas vandaag niet en met 3 2 verloor hij zijn partij.

Na het toernooi op weg terug naar Eindhoven natuurlijk nog even stoppen bij de Macdonalds waar nog even goed werd gegeten. En na het eten is een dutje doen in de bus heerlijk waardoor de ene bus heeel rustig was met bijna alle jeugd die sliep.
Alle ouders en kinderen weer bedankt voor een leuke dag, bedankt voor de aanmoedigingen en het sportieve gedrag!

TEAMBEHEER