Verslag Amateur en jeugdtrofee

Vandaag stond de amateur en jeugdtrofee in Houten op het programma. Met 13 jeugdleden vertrokken we om 9.15 vanuit ’t Zwaantje en er gingen natuurlijk ook weer de nodige begeleiders en ouders mee.

Vandaag werd er bij de jongens een andere categorie-indeling gehanteerd als op de NDB-ranking, namelijk niet gebaseerd op leeftijd, maar op niveau. We gingen van start met 1 meisje, 9 jongens beginners en 3 jongens gevorderd.

Britt zat bij de meisjes in een enorm zware poule, met onder andere 3 latere finalisten, maar wist toch één partij met 2-0 te winnen (van de latere verliezersrondefinalist Julia), 1x met 2-0 verloren (van de latere winnares Layla) en 2-1 verloren (van de andere finalist winnaarsronde Lerena). De pech met de loting ging nog even door voor Britt, want in de eerste ronde moest ze meteen tegen de latere winnares van de verliezersronde. Deze wedstrijd verloor ze helaas ook met 2-1. Volgende keer beter!

Dylan had het wat makkelijker in zijn poule, hij won de eerste twee wedstrijden met 2-0, de derde verloor hij met 2-1 met wel een mooie 93 finish. Door naar de winnaarsronde dus. Helaas verloor hij daar met 3-0.

Michael verloor zijn eerste partij met 2-1 (wel een 180 gegooid!), maar wist zich goed te herpakken en won de volgende twee wedstrijden met 2-1, ook naar de winnaarsronde dus. Daar wist hij zijn eerste partij met 3-2 te winnen en ook zijn laatste partij van de dag ging over het maximaal aantal legs, helaas met 3-2 verloren.

Rick wist alledrie zijn poulewedstrijden met 2-0 te winnen. De eerste wedstrijd in de winnaarsronde won hij met 3-1, de volgende verloor hij helaas met dezelfde cijfers.

Lars won zijn eerste poulewedstrijd met 2-0 (tegen Bert). De tweede verloor hij met 2-0. Een overwinning met 2-1 (met een 85 en een 74 finish) was genoeg voor een plek in de winnaarsronde. Hier moest hij eerst een voorronde gooien, deze won hij met 2-1, helaas was de volgende tegenstander figuurlijk een maatje te groot en verloor hij met 3-0 van Cédric.

Cédric wist in zijn poule met 2-1 en 2-0 te winnen en ook een keer met 2-1 te verliezen, maar het was genoeg om naar de winnaarsronde te gaan. Daar won hij zoals eerder al te lezen viel met 3-0 van Lars, de tweede wedstrijd won hij met 3-1. Zijn derde wedstrijd lukte het niet om te winnen en verloor hij met 3-1. Toch een nette gedeelde 5e plaats!

Lorenzo B. verloor in zijn poule twee keer met 2-1 en één keer met 2-0. Ook zijn eerste wedstrijd in de verliezersronde wist hij niet te winnen. In een partij van hoog niveau verloor hij helaas met 2-0.

Karsten gaf in zijn poule slechts één leg af (twee keer 2-0 en één keer 2-1 gewonnen dus) en ging door naar de winnaarsronde. Hier was de koek echt op, hij verloor met 3-0.

Bert verloor zijn eerste poulewedstrijd tegen Lars met 2-0, de andere twee poulewedstrijden wist hij met 2-0 te winnen, dus ook hier weer naar de winnaarsronde. Helaas wilde het hier niet helemaal lukken en verloor hij met 3-1.

Dan was er natuurlijk ook nog ons trainingsmaatje Pim. Hij won in de poule met 2-0 en 2-1 en verloor één keer met 2-1. Ook dit was genoeg voor de winnaarsronde. De eerste twee wedstrijden won Pim met 3-0, de volgende verloor hij helaas met 3-0. Ook voor Pim dus een nette gedeelde 5e plaats!

Kevin won in zijn poule twee wedstrijden (3-1 en 3-2) en verloor er één met 3-0. Weer iemand naar de winnaarsronde. Hier was Kevin zijn eerste partij echt een spannende, na een 2-0 achterstand wist hij zich terug te knokken tot 2-2, maar helaas vond de tegenstander eerder de dubbel en verloor hij dus met 3-2.

Thomas zat in een poule van 3, dus daar werd best of 7 gegooid. En wat voor een poule, samen met Lorenzo D. en Nederlandse selectiespeler Gijsbert. Thomas verloor de eerste wedstrijd met 4-3, daarna wist hij met 4-3 van Lorenzo D. te winnen. Door naar de winnaarsronde dus. Ook hier ging Thomas nog even door met zoveel mogelijk legs gooien. Twee keer won hij met 3-2 (met o.a. een 120 finish), daarna verloor hij helaas met 3-0. Ook hier een mooie gedeelde 5e plaats!

Lorenzo D. verloor zijn eerste poulewedstrijd zoals hierboven al vermeld met 4-3 van Thomas (na een 3-1 voorsprong), de tweede wedstrijd verloor hij met 4-0. Dan maar een herkansing in de verliezersronde. Na een 2-0, 2-1, 2-1 en weer een 2-0 overwinning, wilde het in de finale net niet meer, helaas met 3-0 verloren, maar toch een mooie 2e plaats!

Ook hebben diverse jeugdleden op het podium een leg gegooid tegen Nederlandse selectiespelers heren Martijn Kleermakers en Toon Greebe onder leiding van schrijvers Marco Meijer en John Lokken. Hier hebben wij de resultaten helaas niet van bij kunnen houden.

Na een gezellige, maar toch ook vermoeiende dag waren we mooi rond 17.00 terug in ’t Zwaantje.

TEAMBEHEER