Verslag jeugd tijdens de Dutch Open

DUTCH OPEN 2017 Vrijdag om 18:00 verzamelden we bij Cafe ’t Zwaantje om vervolgens 224 kilometer te gaan rijden, en wel naar Landal Aelderholt. Na een kleine plaspauze waren we precies gezegd om 21:01 aanwezig bij de receptie. Waar Mike Jansen al zat te wachten aangezien hij mee heeft gedaan met de koppels. Hij is samen met Jan Geven bij de laatste 256 gekomen, van de totaal 1351 koppels! Knappe prestatie heren! Eenmaal aangekomen in het huisje werden de kamers in orde gemaakt en werd het erg gezellig tot laat in de “avond”. Inge en Selena hadden gewonnen met een spelletje mens erger je wel.. Volgende dag fris en fruitig om 10:00 zaten de meeste jongens/meisjes en ouders al aan het ontbijt. Al vroeg ging een grote groep van de jeugd zwemmen. Ook onze kleine grote vriend Cédric kwam nog even langs met zijn papa en mama. Een deel van de ouders + kinderen zijn toch naar de Dutch Open gegaan om diverse KDO-ers aan te moedigen.. en wel met succes aangezien Willem en Joppe zich plaatste voor de laatste 64 die op zondag gespeeld zouden worden. De overige ouders en kinderen hadden zich goed vermaakt op het park.. in 12 woorden de zaterdagmiddag: à koffie, boodschappen halen, wandeling door het centrum, drankje doen, air hockey en poolen. Toen eenmaal de groep weer compleet was is er gegeten en gingen de mannen met MANon PSV kijken, terwijl de moeders zich klaarmaakte voor de bingo, bleven Britt, Selena, Inge en Iris achter in het huisje om even “tot rust te komen”. Die rust werd al snel verstoord doordat iedereen weer terug kwam. Eenmaal terug werd er voor iedereen even taart voorgeschoteld die Thomas had gehaald aangezien hij jarig is geweest (alsnog gefeliciteerd Thomasje). De jongens wilden al vroeg naar bed om morgen fit te zijn! Verstandig he onze jongens!! De belangrijkste dag was aangebroken! Hieronder een korte impressie van de uitslagen van de jeugd, die vervolgd worden door een verslagje! Junioren, in totaal 231. Mike Jansen à laatste 64 Thomas Wilkes à laatste 64 Lorenzo Doezé à laatste 64 Kevin Liebregts à laatste 128 Justin Coolen à laatste 128 Dylan van Schijndel à laatste 256 Jurre Heijmens-Visser à laatste 256 Aspiranten, in totaal 74. Rick van Kemenade à laatste 32 Cédric Saes à laatste 32 Meisjes, in totaal 24. Britt van Schijndel à laatste 8 Selena Snoek à laatste 16 Om 09:07 kwamen we aan bij de Dutch Open, de spannende dag ging dan eindelijk beginnen. Waar Patrick, Manon, Lorenzo, Cédric, Kevin, Dylan en Iris gisteren hebben gedanst in de feesttent werd vandaag het jeugdtoernooi gehouden. Jurre was het hele weekend al niet helemaal fit, maar ging vandaag toch zijn best doen. Doordat hij helaas gelijk met 3-0 verloor was het einde voor Jurre al snel in zicht.

Eveneens verloor Dylan al in de eerste ronde, wel wist hij een leg te veroveren. Helaas trok zijn tegenstander, Willem Koelewijn, aan het langste eind. Gelukkig moest zijn mede KDO-er Thomas daarna tegen Willem, en wist revanche te nemen voor Dylan. Kevin wist zijn eerste wedstrijd enorm gemakkelijk te winnen!! Doordat zijn tegenstander zo bang was om tegen Kevin te gooien bleef hij maar lekker thuis! Dus 1e partij gewonnen! Hoppa! Daarna moest Kevin tegen Wes van Dijk maar verloor helaas met 3-0. Eveneens wist Justin zijn eerste wedstrijd te winnen, dit keer was er gelukkig wel een tegenstander! Alleen stond Justin meer tegen zichzelf te gooien dan tegen iemand anders, maar door de goede begeleiding van Inge wist Justin toch te winnen! Daarna moest hij tegen Bas van der Laan en kwam net iets te kort, daardoor verloor die met 3-2. Lorenzo was vanaf vanmorgen al enorm zenuwachtig voor deze dag, gelukkig liet hij dit niet zien in zijn spel. Hij wist namelijk de eerste twee partijen met volle overtuiging naar zich toe te trekken. Bij de laatste 64 moest hij tegen Maringo Jr. Baes, dit wist Lorenzo net niet te winnen. Wel kan hij terugkijken naar dit toernooi met opgeheven hoofd, aangezien hij het super goed heeft gedaan voor de eerste keer op dit grote toernooi! Mike wist eveneens al snel bij de laatste 128 te komen doordat zijn tegenstander niet op kwam dagen. De volgende ronde wist hij na een achterstand van 2-0 terug te komen tot 2-2 en vervolgens de beslissende leg te winnen. Eenmaal bij de laatste 64 moest hij tegen een (achter) naamgenootje Danny Jansen, die erg goed stond te gooien vandaag! Doordat Mike te laat in zijn spel kwam wist zijn tegenstander al snel 3-1 te winnen. Voor Thomas was het ook een spannende dag, het was namelijk zijn debuut op de dutch open. Toch wist zijn eerste wedstrijd met enorm goed spel, 180, 139 en nog vééééél meer, overtuigend te winnen met 3-1. (misschien kwam het ook wel door de goeie schrijfster, maar wie weet..) Ja ik hoor jullie al denken wie was dat dan, Iris Jacobs natuurlijk! Zoals je maar ziet die begeleiders zijn nooit te beroerd om te schrijven (Manon schreef ook twee partijen namelijk). De volgende wedstrijd moest Thomas tegen Willem, ja die ene die Dylan eraf had gegooid. Thomas liet even merken dat hij niet moet sollen met die Eindhovenaren en gooide Willem met 3-0 van het bord af. Toen moest Thomas bij de laatste 64 tegen Quincey Schoenmakers die ook goed stond te gooien en wel een tikkeltje te sterk was voor Thomas. Toch wist Thomas het spannend te maken door in de 4e leg enorm goed te gooien, hierdoor werd het 2-2. In de laatste leg was het kruid verschoten en verloor helaas met 3-2. Naast de Junioren waren er ook nog aspirantjes en meisjes mee. Rick en Cédric wisten allebei de laatste 32 te halen. Beide hadden ze een bye (dat is een vrijloting), dus dat is alweer een ronde verder! Daarna wist Cédric een goede partij neer te zetten als jongste van de KDO, zijn tegenstander stond versteld. Bij de laatste 32 moest Cédric tegen Marcel Bus en verloor nipt met 2-1. Nadat Rick dus al een ronde verder was door de bye wist hij zijn , eerste/tweede wedstrijd, maar net hoe je het wil zien te winnen met 2-1. In de ronde daarna moest Rick tegen Raphael Regterschot, Raphael won met 2-1 waardoor Rick net zoals Cédric bij de laatste 32 belandde. Zaterdagavond kwam de loting van de jeugd online, gelijk zagen we al dat als onze twee meiden de eerste ronde wonnen, ze vervolgens tegen elkaar zouden moeten! Eigenlijk was er dus al besloten dat ze allebei zeker de eerste ronde moesten winnen. En ik kan jullie zeggen, HET IS GELUKT!

Britt en Selena, als echte powervrouwen, hebben ervoor gezorgd dat de laatste 32 het eind station werd voor zowel Rosanne van der Velde als Renee van Druten. Daarna was het een welgekend KDO onderonsje.. De dames wisten het erg spannend te maken, het was best of 5 (dit betekend dat er max 5 legs worden gespeeld, dus degene die als eerste 3 legs had wint) en het werd 2-2.. De ene keer ging de leg gemakkelijk naar Britt en de leg erop was weer piece of cake voor Selena. Toch wist Britt er als winnaar uit te komen door de beslissende dubbel uit te gooien. Doordat Britt had gewonnen ging ze door naar de laatste 8, hier mocht ze het opnemen tegen Lerena Rietbergen.. Iedereen kon merken dat Britt een beetje zenuwachtig werd. Britt wist ondanks haar zenuwen nog een leg af te snoepen van Lerena en miste nog pijlen om nog een leg te pakken. Natuurlijk nadat ze verloren heeft een beetje teleurgesteld, maar dat mag! Maar als je dan 224 km heen bent gereden, moet je natuurlijk ook nog terug.. Dus weer lekker in de auto gestapt en naar Eindhoven (en omstreken) gereden om vannacht weer lekker in ons eigen bedje te kunnen liggen! Oja vergeten, we zijn even gestopt bij de McDonalds om nog even het gezellige weekend af te sluiten! Wij als begeleiders zijn enorm trots op de vooruitgang die sommige geboekt hebben! Wij willen iedereen bedanken voor het gezellige weekend en de ouders voor de hulp die we hebben gekregen! Wij willen een jaartje bijkomen, dus kunnen jullie de volgende toernooien doen? PS: Cédric heeft eenmaal toen die thuis was maar liefst 2x 180 gegooid.. tsja dan kunnen ze het wel he!

TEAMBEHEER