Verslag Jeugd NDB toernooi zondag 22 januari 2017

Zondag 22 januari vertrokken we om 8.15 bij ’t Zwaantje naar de NDB-ranking in Delden. Vandaag waren we met 2 meisjes (Britt en Selena), 4 aspiranten (Cédric, Lars, Lorenzo en Rick), 5 junioren (Dylan, Justin, Kevin, Mike en Thomas) en 2 senioren (Arno en Willem).

Britt wist in haar poule 1 wedstrijd te winnen, de andere 2 verloor ze helaas, waardoor ze naar de verliezersronde ging. Hier had ze eerst een vrijloting en in de halve finale verloor ze met 2-1 van Larissa Boogaart (die uiteindelijk 2e werd).

Selena zat in een poule van 3 en wist 1 wedstrijd te winnen en 1 wedstrijd verloor ze, waardoor ze toch nog door ging naar de winnaarsronde. Hier verloor ze van Melissa van de Velde, waardoor bij de laatste 16 haar toernooi voorbij was.

Cédric won genoeg partijen in zijn poule om door te gaan naar de winnaarsronde, hier verloor hij bij de laatste 32 van Marcel Bus.

Lars wist geen enkele wedstrijd in zijn poule te winnen en ging dus naar de verliezersronde, ook hier wilde het niet lukken en verloor hij bij de laatste 16 van Dinand Hoek.

Lorenzo wist ook genoeg wedstrijden in zijn poule te winnen om naar de winnaarsronde te gaan. Hier verloor hij bij de laatste 32 van Kevin Lasker.

Rick won ook genoeg wedstrijden in zijn poule om door te gaan naar de winnaarsronde. Eerst had hij een vrijloting, daarna verloor hij bij de laatste 16 van Kevin Lasker, die dus verantwoordelijk was voor de uitschakeling van 2 KDO-jeugdspelers.

Dylan had de eerste ronde een vrijloting, daarna verloor hij van Patrick Bus. In de verliezersronde had hij weer eerst een vrijloting, bij de laatste 32 verloor hij van Maarten Dirk Woord.

Justin had de eerste ronde een vrijloting, daarna verloor hij van Tomas. In de verliezersronde had hij weer eerst een vrijloting, bij de laatste 32 verloor hij van Wesley Kok.

Kevin (die zijn pijlen vergeten was en dus met Iris haar pijlen gooide) had de eerste ronde een vrijloting, daarna verloor hij van Moreno Blom. In de verliezersronde had hij weer eerst een vrijloting, bij de laatste 32 verloor hij van Stef Schoneveld.

Mike won bij de laatste 128 met 3-0 van Fokke Aalbers. Bij de laatste 64 won hij met 3-0 van Arcangelo Tardio. Bij de laatste 32 wilde de dubbels niet vallen zoals Mike wilde en verloor hij met 3-2 van Daan Bastiaansen.

Thomas had eerst een vrijloting. Bij de laatste 64 won hij met 3-0 van mede-KDO’er Justin. Bij de laatste 32 won hij met 3-1 van Jurian Coljee. Bij de laatste 16verloor hij met 3-0 van Marvin van Velzen, die later op de middag het toernooi wist te winnen.

Arno verloor de eerste ronde (laatste 128) met 4-1 van Edwin vd Veen. Bij de heren A wordt geen verliezersronde gespeeld, dus hier eindigde het toernooi voor hem.

Willem won bij de laatste 128 met 4-3 van Mike Batelaan. Bij de laatste 64 won hij met 4-2 van Herman Goedhart. Bij de laatste 32 won hij met 4-2 van Frans van der Weit. Bij de laatste 16 won hij met 4-3 van Rick Hofstra, na met 2-0 achter gestaan te hebben. In de kwartfinale won hij met 4-1 van Arie van den Heuvel. In de halve finale won hij met 4-1 van Yoeri Duijster. In de finale won hij met 2-1 in sets (0-3, 3-2 en 3-1) van Richard Veenstra.

We moesten dus lang wachten tot Willem klaar was, maar daardoor smaakte de MacDonalds extra goed. Om 21.30 waren we terug bij ’t Zwaantje na een vermoeiende, maar gezellige dag. Alle deelnemers, ouders en andere supporters weer bedankt!

 

TEAMBEHEER